Header_GZH.png

Echo Centrum

Het Geboortezorghuis Harderwijk is dé plek voor geboortezorg, ook voor echo's kunt u bij ons te recht. Wij werken samen met EchoNOP en hebben een eigen echo centrum.

Termijnecho

De termijnecho is vaak de eerste echo die u krijgt in uw zwangerschap. Rond de 10 weken zwangerschapsduur kunnen we de grootte, en daarmee de leeftijd, van uw kindje goed vaststellen. Op basis van de termijnecho wordt uw uitgerekende datum definitief vastgesteld. Dis is heel belangrijk voor de verdere controles in uw zwangerschap.

Combinatietest

Bij de combinatietest wordt de kans berekend op het krijgen van een kind met downsyndroom. De uitkomst van het onderzoek valt in een hoog- of een laagrisicogroep. Afhankelijk daarvan is er mogelijkheid tot vervolgonderzoek.

Voor de combinatietest dient rond de 10 weken zwangerschapsduur bloed te worden afgenomen. De nekplooimeting (echo) vindt plaats tussen de 12 en 14 weken zwangerschapsduur. In aansluiting op dit echo-onderzoek wordt de kans berekend. De uitslag krijgt u direct te horen.

Per 1 Januari 2015 gelden er door wetswijzigingen andere vergoedingsvoorwaarden voor de combinatietest. Informeer daarom zelf bij uw zorgverzekeraar of u voor vergoeding in aanmerking komt.

De combinatietest wordt direct na het onderzoek per PIN afgerekend.

Het SEO

Het SEO (Structureel Echoscopisch Onderzoek) is een onderzoek waarbij wordt gekeken naar de ontwikkeling van de organen en de groei van het ongeboren kind. Ook wordt de hoeveelheid vruchtwater en de ligging van de placenta beoordeeld.

Medische echo's

Wij verrichten in ons geboortezorghuis medische echo's. Dit vergt veel concentratie van de echoscopist. In dit kader lenen de onderzoeken zich niet voor een groot publiek. Kom daarom alleen met uw partner naar het onderzoek.

Wens Echo

EchoPRET! U kunt ook voor eigen wens echo's bij ons terecht. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u door naar de website van EchoNOP.

Afspraken

U maakt zelf uw echo-afspraken bij onze echopraktijk. Wij zijn op werkdagen telefonisch te bereiken van 9:00 tot 17:00 uur, via telefoonnummer: 0341 - 217087. Bel op tijd voor een afspraak, zodat wij zoveel mogelijk aan uw wensen kunnen voldoen.